TAILOR MADE EQUIPMENT BASED ON STANDARD SOLUTIONS

Development of a prototype for a recess cover system

 

Hydromar is gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van apparatuur en uitrusting voor luxe jachten op basis van standaardoplossingen. De markt van de luxe jachtbouw is zeer competitief en vraagt krachtig ondernemerschap en de ontwikkeling van nieuwe en grensverleggende producten. In deze wereld van luxe jachtbouw zoekt men de grenzen op van hetgeen qua techniek en regelgeving is toegestaan. Om hier als bedrijf in mee te kunnen gaan is innovatie een must.

Hydromar ziet kansen in het veilig toegankelijk maken van het achterdek van luxe jachten zowel in de haven als op zee. Dit vraagt om een hybride oplossing waarbij in de haven toegang tot het achterdek mogelijk is middels een glazen schuifpui, welke op zee kan worden afgesloten met een robuuste en waterbestendige scheepsdeur.  

Om deze innovatie te kunnen realiseren is een oplossing nodig om de ruimte in het dek waarin de deur ligt opgeborgen op te vullen, zodat het dek op een veilige manier toegankelijk is. Daarom is het noodzakelijk om dit ontwikkelproject, het ontwikkelen van een prototype recess cover system te doorlopen.

 Mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19-pandemie